Souhrn událostí uplynulého dne – 17.12. 2019

Zemědělci kvůli nedostatečné evidenci přicházejí o dotace, těch navíc ubude i kvůli brexitu. Řešením je digitalizace

Dotace jsou jedním z nejdůležitějších příjmů pro zemědělce. Pojí se s nimi však velká administrativní zátěž a náročný proces vyplňování příslušných žádostí, která je i díky nedostatku pracovních sil často nad časové možnosti jednotlivých farmářů.

Do ochranných pásů se bude moci sít lnička, schválila vláda

Do ochranných pásů, na které se můžou brát dotace, protože se počítají mezi ekologické zemědělské postupy, budou zemědělci moci od příštího roku nově sít lničku. Návrh ministerstva zemědělství dnes schválila vláda. Informoval o tom tiskový odbor kabinetu.

Urbanistka: Jídla ani půdy si nevážíme. Jsme politická zvířata bez vazeb na přírodu

Svět ztratil v uplynulých 40 letech třetinu orné půdy. Intenzivní průmyslové zemědělství, s kterým se pojí chemické postřiky a pesticidy, katastrofálně poškodilo zem a ekosystém rostlin. Čeho naopak přibývá, jsou lidé ve městech.

Zemědělci se bojí levných dovozů z Jižní Ameriky. Cla na hovězí mají být nižší, na drůbeží žádná

Tuzemští farmáři brojí proti dohodě o volném obchodu, kterou letos v červnu sjednala Evropská unie s jihoamerickým sdružením volného obchodu Mercosur. V případě citlivých komodit, ke kterým patří například hovězí maso, se mají cla propadnout na zlomek dosavadní hodnoty.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                      

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info