Souhrn událostí uplynulého dne – 30.12. 2019

Zpracovateli masa MP Krásno loni vzrostly tržby a výrazně i zisk

Společnosti MP Krásno z Valašského Meziříčí na Vsetínsku, která patří k největším zpracovatelům masa v České republice, loni vzrostly tržby z prodeje výrobků, služeb a zboží na téměř 2,350 miliardy korun. Meziročně to bylo zhruba o 8,9 milionu korun více.

Centrální registr psů vznikne od roku 2022

Centrální registr psů vznikne od roku 2022. Zavádí to novela veterinárního zákona, kterou minulý týden podepsal prezident Miloš Zeman. Ministerstvo zemědělství již dříve odhadlo náklady na jeho vytvoření na 50 až 60 milionů korun.

Starostové chtějí sloučit ministerstvo zemědělství a MŽP

Ministerstva zemědělství a životního prostředí by se měla od roku 2026 sloučit do ministerstva pro udržitelný rozvoj. Nový úřad by měl mít na starosti úkoly obou nynějších ministerstev, od ochrany zemědělského půdního fondu, vodního hospodářství až třeba k potravinářskému průmyslu.

SVS na Vysočině odhalila půl tuny masa neznámého původu přepravovaného za nevhodných podmínek

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) ve spolupráci s celní správou a policií objevili na dálnici D1 u Tasova na Žďársku při kontrole vozidla s rakouskou poznávací značkou 27 jatečně upravených kusů jehňat, 1 ovci, 1 kozu a 1 přepravku drobů o celkové váze 520 kg.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                      

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info