Souhrn událostí uplynulého dne – 22.1. 2020

E-shop Rohlik.cz loni zvýšil obrat o 60 procent na 4 miliardy Kč

E-shop s potravinami Rohlik.cz loni zvýšil obrat meziročně o 60 procent na více než čtyři miliardy korun. Obchodu také vzrostl oproti roku 2018 více než dvojnásobně provozní zisk EBITDA na 60 milionů. E-shop to dnes oznámil v tiskové zprávě.

V suché a teplé zimě rostliny dále vegetují a množí se hraboši

Suchá a v části republiky také velmi teplá zima sice zatím nemá zvlášť velké dopady na zemědělce, kteří přesto zveřejňují na portálu InterSucho nikterak povzbudivé zprávy. Hlásí, že rostliny kvůli teplu prakticky nepřerušily svou vegetaci, množí se hraboši i jinde, než kde škodili loni, a v některých regionech chybí v hlubší vrstvě voda.

Lidl zlevnil rohlíky, pekaři se obávají ekonomických potíží

Obchodní řetězec Lidl snížil od konce minulého týdne ceny rohlíků na 1,5 Kč. Svaz pekařů a cukrářů v ČR se nyní obává poklesu cen i u dalších řetězců, na snižování nákladů ve výrobě není podle svazu prostor.

Šli do rizika: Ledové víno někde zvládli. Jiní s mrazem ani nepočítali

Na teplotu minus sedm stupňů Celsia s napětím čekali vinaři na jihu Moravy. To je totiž hodnota nízké teploty, která je v České republice pro sklizeň ledového vína definována zákonem. Čekali jsme až do sedmého ledna. U nás bylo dokonce mínus osm stupňů Celsia.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                      

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info