Souhrn událostí uplynulého dne – 23.1.2020

Nejdražší býk historie Dělo Red z Pěčína nežije

Nejdražší býk masného plemene, jaký byl kdy v historii České republiky vydražen, již bohužel nežije. Po komplikovaném úrazu končetiny musel být Dělo Red z Pěčína (ZAI 681) na konci loňského roku poražen.

Kdo vás krmí? My! Němečtí farmáři mají zelených regulací po krk

Zemědělci v Německu se bouří proti připravované reformě zemědělství, která podle nich zavádí nová opatření na ochranu životního prostředí na jejich účet. Roste tak napětí mezi farmáři a ekologickými aktivisty, podle nichž má zemědělství na naší planetu devastující dopady.

Budvaru roste prodej v plechovkách, Dudák omezí plasty

Pivovaru Budějovický Budvar roste prodej piva v plechovkách. Loni v nich prodal přes pětinu piva, zhruba 370.000 hektolitrů. Strakonický pivovar Dudák omezí prodej piva v plastových lahvích, z části je nahradí vratnými skleněnými.

Včelaři zvedají ceny medu o desetikoruny, úly jsou prázdné kvůli roztočům

Jihomoravští včelaři se vzpamatovávají z těžkého roku a počítají ztráty. Nevylučují, že budou muset zdražit med, i když se tomu dosud bránili. V úlech škodili hlavně roztoči, kteří způsobují varroázu. S roztoči, kteří útočí na včelstva, je to podle odborníků podobné, jako když se lidé ptají, co dělat proti chřipce.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info