Souhrn událostí uplynulého dne – 28.1. 2020

Ministr Toman v Bruselu: Za reálné považujeme dvouleté přechodné období nové SZP, jedině tak zemědělce neohrozíme

Návrh Evropské komise na jednoleté přechodné období při přechodu na novou Společnou zemědělskou politiku (SZP) považuje ministr zemědělství Miroslav Toman za důležitý posun, nicméně pro zemědělce i členské státy jde o nereálně krátkou lhůtu.

Agdata operují již na 20 % české zemědělské půdy. Farmáře do digitalizace tlačí legislativa i klima

České zemědělství se nepřestává pod tlakem legislativy, klimatických změn a hledání úspor digitalizovat, z moderních technologií se stává nový nutný standard. Dokládají to čísla agrotech startupu Agdata, největší české společnosti, která se digitalizací farem a implementací chytrých senzorů zabývá.

Zlínský kraj podpořil loni včelaře více než 1,4 miliony korun

Zlínský kraj podpořil loni včelaře více než 1,4 miliony korun. Peníze rozdělil mezi 151 žadatelů, řekl dnes novinářům hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Podpora, kterou kraj poskytuje každoročně, je určena současným i začínajícím včelařům, peníze znovu mohli využít na pořízení vybavení.

Ve válce s hraboši hrozí vedlejší ztráty. Problém nemá půda, ale zvířata

Ministerstvo zemědělství umožní zemědělcům v extrémně zasažených oblastech rozsypávání jedu na hraboše Stutox II. Podle odborníka Antonína Šandery jed půdě neškodí. Ochránci přírody se ale obávají, co může napáchat na divoce žijících zvířatech.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info