Zemědělci z celého Česka se budou pod vedením CleverFarm připravovat na novou sezónu. Ta bude ve znamení precizního zemědělství

V Praze a v Brně se v první polovině února uskuteční úvodní setkání tzv. Zemědělské akademie inovací.Garantem setkání je společnost CleverFarm, která má v oblasti precizního zemědělství v Česku i v zahraničí bohaté praktické zkušenosti a jíž při organizaci celé akademie neváhali podat pomocnou ruku renomované subjekty z odborné i soukromé sféry.

Pod vedením renomovaných odborníků se v rámci akademie může každý zemědělec z Česka zapojit do celoročního programu, který ho po teoretické i praktické stránce naučí využívat techniky precizního zemědělství. Bez nich se moderní zemědělství čelící stále náročnějším klimatickým změnám i zpřísňujícím se legislativním požadavkům brzy jen těžko obejde.

Konzultace pro práci s mapami pro variabilní setí i hnojení a udržitelné hospodaření tak povedou odborníci z Mendelovy univerzity v Brně nebo Výzkumného ústavu rostlinné výroby. Data z družic pro analytiku kvality porostu a výkonnostních zón poskytne společnost GISAT. Zemědělcům, kteří v tuto chvíli nedisponují potřebnou technikou je připravena pomoci společnost STROM Praha, zatímco o s vhodnými osivy a prostředky na ochranu rostlin poradí další renomovaný subjekt, Syngenta. Celé spektrum činností pak zastřeší právě online aplikace společnosti CleverFarm, která umožňuje sledovat aktuální situaci na polích každému zemědělci doslova 24/7 prostřednictvím mobilního zařízení.

„Účast na akademii je vhodná jak pro velké zemědělské subjekty, tak pro menší lokální farmáře. Každý z nich může ze správných technik precizního zemědělství profitovat a naučit se, jak dosáhnout vyšších výnosů při nižších nákladech, kdy bude šetrněji pracovat s hnojivy, vodou a půdou celkově,“ uvádí Adam Zlotý ze společnosti CleverFarm. „Zájem o loňský ročník předčil naše očekávání a těší nás důvěra, se kterou se na nás čeští zemědělci v dlouhodobém horizontu obracejí. Právě díky dobré zpětné vazbě znovu investujeme my i naši partneři svůj čas a znalosti i do letošního ročníku,“ dodává Zlotý.

Součástí úvodního setkání bude i souhrnné hodnocení výsledků z loňské akademie, o svoje zkušenosti se přijedou podělit i zemědělci, kteří se účastnili loňského pilotního projektu a noví zájemci si tak mohou pohovořit o všem co je zajímá nejen s pořadateli akce, ale i přímo s kolegy z terénu. Cena za vstup je necelých 400,- Kč a akademie je otevřena všem zemědělcům se zájmem o problematiku precizního zemědělství v našich podmínkách.

Registrace probíhá online formou na webu https://www.cleverfarm.cz/zemedelska-akademie-inovaci-aia až do 5. února 2020.

 

O společnosti CleverFarm

Česká společnost CleverFarm přináší moderní a inovativní řešení pro oblast precizního zemědělství. Vize CleverFarm spočívá v přínosu udržitelného, ekonomicky efektivního a ekologického způsobu hospodaření pro všechny zemědělce, portfolio jejich služeb lze aplikovat do nejrůznějších koutů světa od malých rodinných zemědělských podniků po velké společnosti vlastnící i několik desítek tisíc hektarů. Jedná se o ryze českou firmu, která působí nejen v Česku, ale i na Slovensku, Ukrajině, Chile, Srbsku nebo Rusku a v roce 2020 jedná o vstupu na další trhy jako například Brazílie, Vietnam nebo Japonsko. Opírá se o vlastní praktické zkušenosti z polí, ale i o silné partnery jako jsou John Deere, Vodafone nebo Syngenta.

 

Jana Varnerová

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info