Souhrn událostí uplynulého dne – 6.2.2020

Jsou pokojové rostliny problém pro klima a životní prostředí?

Zvažovat environmentální dopady každého nákupu je teď v trendu a do popředí zájmu se tak dostávají i produkty, které nám na první pohled závadné nepřipadnou. Třeba pokojové rostliny. Přesto pro někoho mohou představovat problém. Píše o tom BBC.

Otevřel se letošní Salon vín, bude otevřený do prosince

Slavnostním večerem pro vinaře a pozvané hosty se dnes večer otevřela expozice letošního Salonu vín ve sklepích zámku ve Valticích na Břeclavsku. Ocenění převzali výrobci všech 100 vín, která budou na Salonu letos vystavena, i vítězové jednotlivých kategorií.

Rajčata v zimě? Jihomoravané mají jasno. Radši si připlatí za domácí

Pochutnávat si i v zimě na rajčatech, která ještě před dvěma dny visela na rostlině ve skleníku, touží Jihomoravané stále častěji. Nevadí jim ani to, že za lokální zeleninu zaplatí o několik desítek korun víc než za dováženou. V kraji kvůli vysoké poptávce do roka vyroste další skleník.

Deště v Česku téměř zažehnaly sucho v půdě, zemědělce ale znepokojuje chybějící sníh

Deště v posledních dnech sice téměř zažehnaly v Česku sucho v půdě v hloubce do jednoho metru. Zemědělce ale znepokojuje chybějící sníh. Leží prakticky jen na horách ve vyšších polohách, což znamená, že v březnu a v dubnu, kdy sníh odtává, už se nebude voda v půdě doplňovat.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info