Souhrn událostí uplynulých dní – 7. – 9.2.2020

Městské lesy Rožnov vysadí až desetinásobně víc sazenic než běžně

Společnost Městské lesy Rožnov plánuje letos vysadit až desetinásobně větší počet sazenic stromů než běžně. Oproti minulým letům, kdy bylo vysázeno kolem 10.000, maximálně 15.000 stromků ročně, chtějí letos Městské lesy Rožnov vysadit až 200.000 sazenic.

Fotopasti hnutí Duha v Lužických horách zachytily 4 vlky

V Lužických horách se v současné době pohybují přinejmenším čtyři vlci. Zachytily je tam fotopasti ekologické organizace Hnutí Duha, podle které se vlkům v oblasti zalíbilo.

Další výskyt ptačí chřipky u Štěpánova neukázaly ani kontroly

Ve Štěpánově nad Svratkou, kde byla v lednu zjištěna ptačí chřipka v jednom malém chovu, se veterinární správa chystá zmírnit nařízená veterinární opatření. Kontrolní vzorky, které veterináři odebrali počátkem tohoto týdne ve 20 vytipovaných hospodářstvích v ochranném pásmu kolem Štěpánova, byly všechny negativní.

Ukrajinská opozice blokuje jednání o zrušení zákazu prodeje půdy

Opoziční poslanci v ukrajinském parlamentu zablokovali řečnický pult a obsadili křeslo šéfa sněmovny. Pokoušejí se tak parlamentní většině z prezidentovy strany Sluha národa zabránit v projednání kontroverzního návrhu zákona, který počítá se zrušením dosavadního zákazu prodeje zemědělské půdy.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info