Souhrn událostí uplynulého dne – 18.2. 2020

Vláda schválila základní strategii lesnictví, která bude reagovat na aktuální stav v lesích

Koncepci státní lesnické politiky, tedy základní strategii lesnictví, která bude reagovat na aktuální stav a situaci v lesích, dnes schválila vláda. Materiál se věnuje nejen problematice lesů ve vlastnictví státu, ale lesnímu hospodářství jako celku.

Může digitalizace zemědělství ochránit zemědělce od klimatických změn?

Naše příroda prochází změnami. Můžeme debatovat o tom, jaký vliv na to máme my lidé, ale musíme se smířit s tím, že určité obměny krajiny se zkrátka dějí. Neumíme sice změřit, jaké dopady budou mít klimatické proměny na půdu našich zemědělců, ale nějaké již pociťujeme, obzvlášť když si v obchodě připlácíme stále více za zeleninu či mléčné výrobky.

V ČR je letos druhé ohnisko ptačí chřipky, v komerčním velkochovu na Pardubicku musí vybít přes 100 tisíc kusů drůbeže

Státní veterinární správa (SVS) vyhlásila letošní druhé ohnisko ptačí chřipky v České republice. Ohnisko nákazy se nachází ve velkochovu drůbeže společnosti Moras Moravany v obci Slepotice na Pardubicku. Jde o vysoce patogenní subtyt H5N8, smrtelný pro ptáky, nicméně jeho přenos na člověka nebyl dosud zaznamenán.

Zemědělci chtějí znát důvody odvolání ředitele VÚRV

Přestože je jmenování i odvolávání vedoucích pracovníků výzkumných ústavů v plné kompetenci resortního ministra, měla by znát v tomto případě zemědělská veřejnost důvody odvolání ředitelů těchto ústavů zejména v situaci, kdy jsou podnikatelé v zemědělství s prací jimi řízených institucí spokojeni.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                    

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info