Souhrn událostí uplynulých dní - 21.- 23.2. 2020

Hantaviróza v ČR, riziková je zejména práce na poli a v lese

Počet onemocnění nebezpečnou hantavirózou v České republice v poslední době narůstá. Důvodem je přemnožení drobných hlodavců v loňském roce, kteří jsou přenašeči této nemoci na člověka. Zejména jde o myšici lesní a myšici temnopásou, ale také o hraboše polního a norníka rudého.

Čeští arboristé zachraňují evropské stromy ohrožené suchem, nastavují standardy péče

Nedostatek srážek, vysychající spodní vody i nízká odolnost vůči nemocem a škůdcům – tomu všemu musí aktuálně čelit evropské stromy. Čeští arboristé, kteří dlouhodobě patří mezi špičku v oboru, pomáhají nastavovat standardy péče o ohrožené dřeviny.

Tuzemskou úrodu budou častěji poškozovat jarní mrazy

Tuzemskou úrodu zemědělských plodin budou v příštích letech kvůli dřívějším příchodům jara stále častěji poškozovat jarní mrazíky. Už nyní způsobují značné ztráty zejména pěstitelům ovoce a zeleniny.

Zemědělský výbor podpořil odškodnění pro kožešinové farmáře

Majitelé zrušených kožešinových farem by se mohli dočkat finančního odškodnění. Zpřesněné znění novely zákona na ochranu zvířat proti týrání včera podpořil sněmovní zemědělský výbor. Podle předkladatelky návrhu Margity Balaštíkové (ANO) by mohl stát vyplatit 176 milionů korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info