Souhrn událostí uplynulého dne – 27.2. 2020

Českých zástupců na Špicberkách přibylo. Vědci tam dovezli várku 95 vzorků semen

Česká republika dopravila další zásilku semen do globálního úložiště na Špicberkách, tentokrát uložila do věčně zmrzlé půdy 95 vzorků semen. Nyní se tam nachází 1263 jedinečných druhů a odrůd zemědělských plodin z českého Národního programu rostlin.

Odborník: Hraboši jsou na Moravě a ve Slezsku v 80 procentech ozimů

Přemnožení hraboši polní se nyní na Moravě a ve Slezsku vyskytují zhruba v 80 procentech ozimů, tedy v plodinách, které zemědělci vyseli loni na podzim a sklidí je letos v létě. Loni v listopadu se hraboši na stejném území vyskytovali asi ve 40 procentech ozimů.

Znojmo se obává, že nebude moct propagovat vinobraní

Znojmo se obává, že kvůli připravovanému zákonu na regulaci reklamy na alkohol a tabák nebude moct propagovat vinobraní. Znojemští zastupitelé žádají vládu a Parlament o přehodnocení návrhu, aby regulace nezasáhla propagaci vína a vinobraní.

Poctivý kváskový chleba pečou v Praze Islanďané. Otevírají už druhou pekárnu

Už druhou provozovnu otevřelo v Praze pekařství Artic Bakehouse. Provozují ho dva Vikingové z Islandu, kteří si za dva roky v českém hlavním městě udělali velké jméno. Tuzemské i zahraniční zákazníky lákají hlavně na poctivý kváskový chléb a severské pečivo.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info