Souhrn událostí uplynulého dne – 3.3. 2020

Češi milují pečivo. Častěji se dívají na kvalitu, ale klasika pořád vede

Jaké kupují Češi pečivo? A kolik za něj v průměru utratí? Zajímavá data přinesl výzkum společnosti GfK Czech. Vyplývá z něj například, že zákazníci u pečiva volí spíše častější a menší nákupy. A i když se zvyšuje poptávka po produkci z kvalitních surovin nebo podle zásad zdravého stravování, sáhnou Češi stále rádi i po klasice, třeba obyčejném rohlíku.

V Německu kvůli teplé zimě letos nebudou mít ledové víno

Němečtí vinaři nebudu mít v letošním roce ve své nabídce poprvé ledové víno - drahý nápoj vyráběný z hroznů, které se nechají na vinici zmrznout. Německý institut pro víno oznámil, že v žádném z 13 vinařských regionů v zemi letos neklesla teplota na potřebných minus sedm stupňů Celsia.

Kvůli roztočům včelaři počítají ztráty, někteří přišli o všechno

Ne zrovna šťastný půlrok mají za sebou mnozí včelaři po celé České republice. Řada z nich kvůli roztoči kleštíkovi včelímu přišla o všechna svá včelstva. Roztoč způsobuje nemoc zvanou varroáza, při přemnožení dokáže včelstva úplně zdecimovat.

Únorové vichry poničily v NP Šumava asi 65.000 stromů

Únorové vichry polámaly nebo vyvrátily v lesích šumavského národního parku 65.000 krychlových metrů dřeva. Představuje to přibližně 65.000 stromů. Největší škody způsobily v okolí Stožce na Prachaticku a Prášil na Klatovsku. Dohromady v těchto lokalitách vítr poničil 30.000 až 35.000 metrů krychlového dřeva.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                    

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info