Souhrn událostí uplynulého dne – 4.3. 2020

Svaz: Stavy hospodářských zvířat nelze v ČR dál snižovat

Stavy hospodářských zvířat nelze v České republice podle Zemědělského svazu již snižovat. Za posledních 30 let se podle něj chovy výrazně redukovaly, nejvíce u dojnic a prasat. V případě prasat se jedná od roku 1989 do loňska o propad o téměř 68 procent.

Obrátit krávu nestačí. Stát rozhodl, co jsou potraviny dvojí kvality

Potraviny různého složení s totožnou značkou a názvem se nebudou smět v Česku prodávat. Zákaz bude platit i v případě, že se obaly budou podobat barvou, vyobrazením, grafikou, tvarem nebo bude název výrobku v určitém fontu. Pravidla pro kontrolu dvojí kvality zveřejnila na svém webu Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Výrobce čokolády Lindt & Sprüngli loni zvýšil zisk o 5,1 procenta

Švýcarský výrobce čokolády Lindt & Sprüngli zvýšil v loňském roce čistý zisk o 5,1 procenta na 511,9 milionu švýcarských franků (12,2 miliardy Kč). Firma dnes také oznámila, že u příležitosti oslav 175 let svého založení zvýší dividendu o 75 procent na 1750 franků za akcii.

Díky novému cílenému přístupu společnosti BASF se portfolio inovací v zemědělství rozroste o 25 %

Společnost BASF oznámila navýšení odhadu potenciálu nejvyšších tržeb svého inovačního portfolia divize Řešení pro zemědělství na více než 7,5 miliardy eur. Do roku 2029 firma odstartuje více než 30 projektů v oblastech vývoje osiv a jejich ošetření, chemické a biologické ochrany rostlin, digitálních produktů a nových formulací, které rozšíří stávající nabídku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info