Souhrn událostí uplynulého dne – 5.3.2020

Novela o pěstování chmele je ve Sněmovně před schvalováním

Navrhované nové podmínky pro šlechtitele a pěstitele chmele jsou ve Sněmovně před závěrečným schvalováním. Poslanci podali v dnešním druhém čtení jediný pozměňovací návrh, jenž podle autora Josefa Kotta (ANO) dává zákon o oběhu a sadby do souladu zejména s evropskou směrnicí o uvádění osiva pícnin na trh.

Exministr zemědělství Jiří Milek prodává velké západočeské farmy

Zemědělská a potravinářská skupina Úsovsko bývalého ministra zemědělství Jiřího Milka se zbavuje dvou velkých podniků ležících mimo tradiční moravské državy koncernu. Na prodej jsou podle informací deníku E15 klatovské agrární podniky Statek Sobětice a Žďár Chudenice.

Vědci zjistili, proč na světě ubývá čmeláků. "Hloupnou" kvůli pesticidům

To, že měnící se klima a ubývání rozmanitosti škodí hmyzu, už vědci vědí delší dobu. Týmu výzkumníků z londýnské univerzity se ale nyní podařilo prokázat, jak konkrétně škodí čmelákům, kteří patří mezi nejvýkonnější opylovače, pesticidy. Ty používají zemědělci k hubení škůdců a ochraně rostlin na svých polích.

Poslanci se mají věnovat kůrovcové kalamitě a situaci v lesnictví

Poslanci by se dnes měli zabývat kůrovcovou kalamitou a s ní související situaci v lesnictví. Na programu jsou ale zejména pravidelné interpelace na členy vlády.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info