Techagro se posouvá o rok, náhradní termín dostane i Opta

Brněnský veletrh Techagro se posune o rok kvůli obavám z koronaviru, které panují v zahraničí. Řada zahraničních firem například v Itálii nebo Německu, které měly na veletrh přijet, zakázala svým lidem cestovat. Ze stejného důvodu se letos neuskuteční veletrh Amper a veletrh Opta se pravděpodobně přesune do podzimního termínu. Na tiskové konferenci to dnes oznámili zástupci Veletrhů Brno.

"Z hlediska hygieny nehrozí žádné zvýšené riziko. Zemědělská technika se dováží hlavně z Francie, Itálie, Německa a Rakouska. Právě v těchto zemích řada firem zavedla opatření kvůli koronaviru, zakazují svým lidem cestovat, veletrhu by se tedy nezúčastnily," uvedl generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Dodal, že stejné důvody vedly také ke zrušení veletrhu Amper, jehož letošní ročník zrušila pořádající společnost Terinvest ve čtvrtek. "Amperu se účastnily firmy z Číny, Tchajwanu, samozřejmě tam jsou opatření kvůli koronaviru ještě přísnější," dodal Kuliš.

Veletrhy Brno v současné době jednají o posunutí veletrhu Opta, který měl začít už 13. března, na 90 procent se podle Kuliše odehraje až na podzim. "Německé firmy Johnson and Johnson nebo Rodenstock, které patří k významným vystavovatelům, přijaly opatření kvůli koronaviru. Pravděpodobné je přeložení Opty na září," dodal Kuliš.

Zemědělský veletrh Techagro s doprovodnými veletrhy Silva Regina a Biomasa, je druhým největším veletrhem v sezoně brněnského výstaviště. Koná se pouze jednou za dva roky. Jiří Kuliš připustil, že pro ekonomické výsledky Veletrhů Brno bude posunutí Techagra zásadní, tvoří až 20 procent obratu firmy. Partnerské svazy, které už musely zaplatit zálohy na pronájem plochy, o své peníze nepřijdou, zaplacené finance se přesunou do dalšího roku spolu s veletrhem.

Autor: ČTK

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info