Souhrn událostí uplynulého dne – 17.3. 2020

Studenti se mohou podle komory zapojit do potravinářské výroby

Nedostatek pracovních sil v zemědělství ani potravinářství výrobu neohrožuje. Dnes to na tiskové konferenci uvedli prezidentka Potravinářské komory ČR Dana Večeřová a předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha. Přesto vyzvali studenty, aby přišli pomoci, dostanou normální mzdu.

Plast se vrací do obchodů. Hygiena v době pandemie vítězí nad ekologií

Výrobci i obchodní řetězce se v posledním roce intenzivně snažili zbavit plastu, kde to jen jde. Šíření nového viru je nyní nutí balit výrobky alespoň na přechodné období opět více. První na řadě je čerstvá zelenina a ovoce, řada velkých obchodníků přemýšlí i­ o tom, co provést s odkrytými regály s rohlíky a vůbec prodejem nebaleného pečiva.

Jak odolají traktory ZETOR mrazům? Procházejí důkladným testováním

Zimní měsíce nespadají do hlavní zemědělské sezóny, přesto jsou i v této době traktory často využívány a musejí zvládat práci i při teplotách pod nulou. Stěžejní funkce traktorů se proto už při vývoji testují v mrazicí komoře, kde jsou vystavovány teplotám až -18 °C.

Teplejší počasí znamená dřívější konec vegetačního klidu. S kácením stromů raději počkejte na pozdní podzim, radí MŽP

Po končící teplé zimě se stromy nyní připravují na rozkvět i olistění a ptáci začínají hnízdit. Krátí se tím čas přirozeného útlumu fyziologických a ekologických funkcí dřevin, který obvykle trvá zhruba od začátku listopadu do konce března (s ohledem na nadmořskou výšku místa a další charakteristiky konkrétní lokality).

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                      

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info