Souhrn událostí uplynulého dne – 23.3. 2020

Chybějí stovky zemědělců. Až se začne na jaře sít, budou to tisíce

Nedostatek pracovníků začíná kvůli karanténním opatřením v Česku dopadat na zemědělce, chybějí stovky lidí. Až naplno vypuknou jarní práce na polích, mohou to být podle Zemědělského svazu tisíce.

Zemědělci bojují s dopady koronaviru. Pomoci jim může digitalizace

Zoufalý nedostatek pracovních sil v zemědělství ohrožuje letošní rostlinnou i živočišnou výrobu. Uzavření hranic kvůli epidemii koronaviru způsobilo mimo jiné i to, že brigádníci ze zahraničí nebudou moci českým farmářům pomoci s manuálními pracemi na polích či v lese.

Únorové srážky zmírnily sucho v Česku. Podzemních vod ale nepřibylo

Vyprahlých oblastí v Česku ubylo, může za to deštivé počasí posledních několika týdnů. Stav podzemních vod se ale příliš nezměnil, přestože právě v zimním období by se měl zvyšovat. Zda se voda dostane i do spodních vrstev půdy, tak bude záležet hlavně na množství srážek v následujících týdnech.

Řetězce: Češi se přestali zásobovat potravinami

Češi se podle potravinářských řetězců přestali zásobovat. Jejich nákupní návyky se vracejí k běžnému režimu. Výjimkou jsou objednávky v online supermarketech, které stále evidují enormní poptávku. E-shopy se zákazníkům ale snaží vycházet vstříc a rozšiřují časy rozvozů nebo shání další skladovací prostory.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info