Souhrn událostí uplynulého dne – 25.3.2020

Regionální minipivovary trpí a omezují výrobu. Budou pivo vylévat?

V posledních letech zažívaly minipivovary obrovský boom, vařily speciály, zásobovaly hospody, které lidé volili mnohdy právě podle toho, kdo jim pivo dodává. Nyní kvůli koronaviru bojují o holé přežití. Velké pivovary pak přeorientovaly výrobu na balené pivo.

Francouzská vláda vyzývá občany, aby podpořili místní zemědělce

Francouzská vláda dnes vyzvala občany, aby podpořili zemědělce, na které dopadla opatření proti šíření koronaviru. Podle ministrů zemědělství a financí mohou Francouzi pomoci tím, že nakoupí domácí potraviny, ale i tím, když se zapojí do prací přímo na polích, na kterých chybí pracovníci z ciziny.

Péče o divou zvěř se v době karantény nezanedbává. Myslivci a rybáři smí do terénu

Zákaz volného pohybu platí plošně pro všechny obory lidské činnosti, ovšem některé potřebují výjimky. Jedná se hlavně o myslivce, rybáře či včelaře, kteří spadají pod výjimku o pohybu v přírodě a péči o zvířata. I tyto skupiny si ale musí zvykat na nový řežim v čase karantény.

Třetí mrazivá noc v řadě, zima přepisovala rekordy

Česká republika se ve středu probudila do dalšího mrazivého rána. Nejchladněji bylo podobně jako v pondělí a v úterý na Šumavě, kde na Kvildě meteorologové naměřili –18,2 stupně Celsia. Na Jizerce v Jizerských horách klesla teplota na –15,6 stupně Celsia.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info