Souhrn událostí uplynulého dne – 2.4. 2020

Prodejny potravin nadále zpřísňují opatření. Denní pečivo balí sami

Výrazná opatření v boji proti šíření koronavirové nákazy přijímají všechny obchodní řetězce i menší prodejny v České republice. Ve velké míře se dotýkají také pečiva. Některé sítě prodejen nabízejí už zabalené denní pečivo, jako jsou chléb či rohlíky, některé zase omezili prodej nebalených pekařských výrobků úplně.

Situace se suchem je podobná jako loni, dle vědců se má zhoršovat

Čeští zemědělci nyní hledí s obavami do dalších dnů. Situace se suchem v půdě je totiž prakticky stejná jako před rokem. Ve výhledu na deset dnů tvůrci projektu InterSucho s ohledem na předpověď počasí beze srážek předpokládají, že sucho se bude rychle rozšiřovat.

Sázení raných brambor v Česku se kvůli mrazům zpozdilo o týden

Sázení raných brambor v Česku nabralo kvůli mrazům asi týdenní zpoždění. Podle předpokladu předsedy Českého bramborářského svazu Josefa Králíčka by to na termín jejich sklizně nemělo mít vliv, důležitější bude vývoj počasí v dalších týdnech.

Mrazy zničily meruňky, podle ovocnářů škody 50 až 80 milionů korun

Silné mrazy, které Českou republiku zasáhly tento a minulý týden, zcela zničily letošní úrodu meruněk. Škody se podle předsedy Ovocnářské unie ČR Martina Ludvíka budou pohybovat na úrovni 50 milionů až 80 milionů korun, což je hodnota sklizně meruněk v normálním roce.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info