Souhrn událostí uplynulého dne – 6.4. 2020

Farmáři varují před nedostatkem ovoce a zeleniny. Nemá je kdo sklidit

Farmáři z bohatých evropských zemí stojí před novým problémem. Na polích jim dozrává zelenina a ovoce, které nemá kdo sklidit. Stovky tisíc sezonních pracovníků ze zahraničí, kteří se každoročně podílí na sklizni, nemohou kvůli koronaviru vycestovat ze svých zemí.

Mrazy v minulých dnech a poškození porostů ozimů

Podle předběžných údajů z ČHMÚ (Infomet) byla průměrná teplota letošní zimy (prosinec 2019 až únor 2020) v ČR 2,0 °C, což je o 3,3 °C více než normál 1981-2010. Teplotně nadnormální byly všechny tři měsíce, mimořádně nadnormální byl únor s odchylkou +4,6 °C od normálu.

Rybáři se před Velikonocemi obávají sníženého odbytu

Rybáři se před Velikonocemi obávají sníženého odbytu. Každoročně vyváží před svátky do zahraničí stovky tun ryb, mezi březnem a dubnem jde zhruba o 1600 tun. Letos je ale poptávka kvůli pandemii a vládním nařízením výrazně nižší, zavřené jsou restaurace, hotely nebo catering, na hraničních přechodech jsou pak dlouhé čekací lhůty.

Navrhované změny v daňové politice mají své nedostatky i rizika

Narychlo přijímaná opatření s cílem kompenzovat důsledky pandemie koronaviru v kombinaci s již dříve přijatými nebo plánovanými změnami v daňových zákonech nemusí ve svém důsledku vždy vést k žádoucím efektům.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                    

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info