Do lesa se hrnou davy lidí. Ne všichni se ale umí v přírodě chovat

V těchto dnech, kdy nemají lidé tolik možností, jak trávit volný čas, míří často na procházky do přírody.

„V lese je dnes víc lidí než na náměstí. Potkávají se tam skupiny a samozřejmě často bez roušek,“ popsal jednatel Lesů města Písku Václav Zámečník, jak to v lesích kolem Písku vypadá. Nejhorší je podle něj fakt, že se mnozí lidé v lese neumí chovat. „Nechápou, že my musíme normálně pracovat a že je tudíž v lese provoz. Najdou se tací, co stojí uprostřed cesty a neuhnou s tím, že technika nemá v lese co dělat,“ nastínil jednatel, s čím se musí zaměstnanci Lesů města Písku potýkat.

S větším pohybem v lesích samozřejmě souvisí také větší nepořádek, ale třeba i požáry. „Asi před 14 dny někdo – snad neúmyslně – zapálil hromadu klestí u cesty. Možná tam hodil nedopalek, příčinu nevím. Je ale úplně běžné, že lidé chodí po lese s cigaretou nebo si dokonce rozdělají oheň, což je opravdu nebezpečné. Požár může mít v lese hrozné následky,“ poznamenal Václav Zámečník s tím, že obrovský „provoz“ byl v píseckých lesích během velikonočních svátků, kdy bylo nejen volno, ale také krásné počasí.

Podle Václava Zámečníka je v pořádku, že lidé jdou do přírody. Měli by se v ní ale umět chovat a přemýšlet nad svým jednáním.

Autor: Lucie Kotrbová

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info