Souhrn událostí uplynulých dní 17.4. – 19.4.2020

Zemědělci chtějí nižší DPH a zařazení do COVID

Zemědělci požadují možnost zařazení do státního programu bezúročných půjček COVID, v odbytu by jim také pomohlo snížení daně z přidané hodnoty pro plodiny, ve kterých ČR není soběstačná, ale má pro ně vhodné klimatické podmínky. Jde o ovoce, zeleninu nebo brambory.

PGRLF otevírá program Podpora nákupu půdy

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. spouští od pondělí 20. dubna 2020 od 9.00 hodin příjem žádostí do programu Podpora nákupu půdy. Program bude otevřen po dobu následujících tří měsíců, tj. do 20. července 2020.

Sucho poškodilo jihočeským zemědělcům ozimy, budou je zaorávat

Sucho posledních týdnů poškodilo některým jihočeským zemědělcům ozimy a budou je muset zaorávat. Problémy mohou nastat i s růstem máku. Pokud více nezaprší, lze u obilovin čekat nižší výnosy. Někteří zemědělci budují nové závlahové systémy. ČTK to řekla ředitelka jihočeské agrární komory Hana Šťastná a zemědělci.

Boj o „záchranu“ piva nabírá obrátky. Do akcí na podporu pivovarů a hospod se zapojily tisíce lidí

Už několik týdnů se snaží pomoci zavřeným tuzemským hospodám a restauracím trpícím drtivým propadem tržeb hned dva projekty. Velké průmyslové pivovary spoléhají na iniciativu Zachraň hospodu, na minipivovary je zaměřena akce Zachraň pivo.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info