Souhrn událostí uplynulých dní – 24. - 26.4.2020

Sucho už těžce zasáhlo porosty, některé stromy letos nepřežijí

Květen by musel být hodně deštivý, aby výrazně zmírnil dopady sucha na lesní porosty. Lesy na severu Čech suché období těžce zasáhlo, ohroženy ale mohou být i lokality v jiných částech republiky. Stromy, které byly postiženy už loni, by letos nemusely přežít.

V Krkonoších kvůli suchu obnovují rozmnožovací tůně

V Krkonoších se sucho projevuje v řadě oblastí a má mnoho podob. Jednou z nich je vysychání tzv. trdlišť, mokřadů a tůní, kde se rozmnožují obojživelníci. Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) proto tato místa obnovuje, aby nebyl narušen důležitý článek v ekosystému hor, který obojživelníci představují.

Bernard nabídl dodávku kvasnic zdarma skoro stovce minipivovarů

Rodinný pivovar Bernard v Humpolci chystá před létem bezplatnou dodávku pivovarských kvasnic skoro stovce jejich současných odběratelů z řad minipivovarů. Jak dnes uvedl spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard, firma jim chce pomoci zachovat výrobu a nastartovat novou sezonu.

V Karlovarském kraji začnou zase fungovat farmářské trhy

V Karlovarském kraji pořadatelé tento týden postupně obnoví farmářské trhy zrušení v rámci opatření proti šíření koronaviru. V pátek začnou fungovat trhy v Karlových Varech a následovat budou trhy v Mariánských Lázních, které pořadatelé zahájí v sobotu. Návštěvníci i prodejci budou muset dodržovat hygienická opatření.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info