Sté České derby se uskuteční začátkem září

Jubilejní sté České derby, vrchol domácí dostihové rovinové scény pro tříleté koně, byl kvůli pandemii koronaviru přeložen z červnového termínu na začátek září. Sezona začne podle dřívějšího plánu v pondělí 18. května v Mostě a i dalších sedm dostihových dnů do začátku července bude bez diváků.

Prezidium Jockey Clubu ČR dnes schválilo termínovou listinu mezi 18. květnem a 3. červencem. Dostihy budou hostit "áčková" závodiště v Praze - Velké Chuchli, Karlových Varech a Mostě. "Protože splňují všechny potřebné parametry pro dodržení hygienické smyčky. Vzhledem k omezenému maximálnímu povolenému počtu účastníků bude sezona zahájena bez diváků a majitelů," uvedl handicaper a předseda rovinové komise Jaroslav Fabris na webu Jockey Clubu dostihy.cz.

"Bude přesně stanoven počet trenérů, takže na dostihovém dnu bude jenom trenér, který tam bude mít koně. Bude přesný počet vodičů, zavaděčů, členů dostihové komise a dalšího personálu," řekl prezident Jockey Club Josef Bečvář v České televizi.

Z klasických dostihů se 72. Jarní cena klisen poběží 12. června v Mostě, 99. Velká jarní cena 28. června v Praze a 75. Oaks se uskuteční 9. srpna v Karlových Varech. Jubilejní České derby bude 6. září v Praze - Velké Chuchli. V září se modrá stuha bude předávat teprve podruhé, poprvé se tak stalo po druhé světové válce v roce 1945. Závěrečný podnik trojkoruny - 75. St. Leger - je naplánován na 25. října ve Velké Chuchli.

Dostihová sezona měla původně začít už 5. dubna ve Velké Chuchli s tradičním vrcholem Gomba handicapem, ten se nově uskuteční 24. května.

Mezi "áčková" závodiště patří i Pardubice, ale zatím není jasné, kdy začne překážková sezona. První kvalifikace Velké pardubické je podle původního kalendáře v plánu 23. května, samotný 130. ročník Velké pardubické 11. října.

Jako první se rozběhnou klusácké dostihy. První mítink se bude konat 16. května v Chuchle Areně Praha, což měl být původně třetí dostihový den.

 

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info