Souhrn událostí uplynulého dne – 4.5.2020

Madetě stoupl prodej plátkových sýrů, investice v Plané pokračuje

Největší česká mlékárna Madeta zaměstnávající 1500 lidí zaznamenala rostoucí zájem o porcované zboží, zejména plátkové sýry. Jde o jeden z ekonomických dopadů situace kolem koronaviru. Prodeje se naopak propadly u gastro výrobků určených do jídelen, restaurací či hotelů.

Výčepní na chmelu se dřiny nelekli. Už se ale těší zpátky k pípám

Na výpomoc s jarními pracemi na chmelnici vyrazili i ti, jimž na úrodě této suroviny obzvlášť záleží. Dvoutýdenní brigádu v Hořesedlech na Rakovnicku absolvuje sedmnáct výčepních, kteří patří mezi českou špičku v oboru. Chmelaři se totiž potýkají s nedostatkem sezonních pracovníků.

Vojenské lesy zahájily redukční lov srnek

Od 1. května zahájily Vojenské lesy a statky (VLS) v 25 honitbách redukční odlov srnčí zvěře. Ulovenou zvěřinu umístí v souvislosti s opatřeními proti COVID-19 na tuzemský trh. Srnčí maso a další zvěřina se na českém stole objevuje méně často než je tomu v okolních zemích.

Rostou prodeje zboží vlastních značek

O zboží vlastních značek obchodních řetězců mají podle prodejců Češi stále větší zájem. Roste podle nich důvěra zákazníků v tyto produkty. Sortiment proto rozšiřují nejen kamenní prodejci, ale také online supermarkety, které v době epidemie zaznamenaly enormní rozmach.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info