Souhrn událostí uplynulého dne – 5.5.2020

Češi objevují hit v podobě živé sekačky. Chov ovcí má ale i svá úskalí

Už vás nebaví každý týden hodiny udržovat rostoucí trávu v patřičných mezích? Hitem posledních let se stala živá sekačka. Ovečky se místo vás dokážou o trávník postarat jedna radost. Má to ale svá pravidla, na které nezkušený začátečník leckdy zapomene.

Agrofert po roce zavírá brněnskou pekárnu, o práci přijde až 160 lidí

Koncern Agrofert uzavře ke konci září pekárnu Delta v brněnských Horních Heršpicích ze společnosti United Bakeries. Společnost oznámila hromadné propouštění, které se dotkne až 160 lidí. Areál nabídne k prodeji.

Sté České derby se uskuteční začátkem září

Jubilejní sté České derby, vrchol domácí dostihové rovinové scény pro tříleté koně, byl kvůli pandemii koronaviru přeložen z červnového termínu na začátek září. Sezona začne podle dřívějšího plánu v pondělí 18. května v Mostě a i dalších sedm dostihových dnů do začátku července bude bez diváků.

Experti se děsí nové pohromy z Asie. Vražedné sršně ohrožují americké včely

Ve Spojených státech a Kanadě vůbec poprvé zaznamenali výskyt sršní mandarínských. Invazivní druh pocházející z Japonska je největším na Zemi a pokud se rozšíří, bude představovat obrovské ohrožení pro už tak oslabená americká včelstva. Právě na jejich roje totiž sršně útočí, když hledají potravu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info