Výzkumníci se mohou začít hlásit. Ministerstvo zemědělství má pro ně v prvním roce připraveno 156 milionů korun

Ministerstvo zemědělství dnes vyhlašuje veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích v „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 – 2025, ZEMĚ“ s počátkem řešení projektů v roce 2021. Na program je připraveno 156 milionů korun.  

Podporu mohou v prvním kole získat vědci a výzkumníci, kteří se zapojí do programu ZEMĚ Ministerstva zemědělství. Soutěž začíná dnes a končí 17. června. Výsledky vyhlásí Ministerstvo zemědělství do 13. listopadu.

Vědci a výzkumníci se mohou hlásit do dvou podprogramů. V rámci Podprogramu I budou vybírány projekty zaměřené na podporu inovativního zemědělství a lesnictví prostřednictvím pokročilých postupů a technologií. V Podprogramu II budou podpořeny projekty, které například řeší bezpečné používání odpadních vod a kalů z komunálních čistíren odpadních vod na zemědělském půdním fondu. Peníze půjdou i na výzkum zaměřený na úpravu pěstebních postupů pro adaptaci lesních ekosystému na klimatickou změnu a stanovení uhlíkové stopy v sektorech zemědělství a potravinářství.

Dokumenty k soutěži jsou dostupné na: http://eagri.cz/public/web/mze/poradenstvi-a-vyzkum/vyzkum-a-vyvoj/narodni-agentura-pro-zemedelsky-vyzkum/program-zeme-1/verejna-soutez-vyhlasena-v-roce-2020/

 

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info