Souhrn událostí uplynulého dne – 11.5.2020

Místo pranostik tablet a GPS. Budoucnost zemědělství je z Přibyslavi

Kdy je třeba zasít, kdy sklidit a kdy zase hnojit? Je ten starý traktor ještě výkonný, vyplatí se ho opravit, nebo by si měl farmář koupit raději nový? S takovými otázkami zemědělcům nyní poradí moderní systém řízení zemědělského podniku, který vyvinula společnost Agdata Lukáše Musila z Přibyslavi.

Cena mléka padá, kvůli krizi způsobené pandemií je ho nadbytek

Na českém trhu je nadbytek mléka, producenti sami nevědí, kam s ním. Ještě před půlrokem přitom největší česká mlékárna Madeta řešila, kde nakoupí syrové mléko, protože jí část zemědělců z jihu Čech utekla do Německa.

MZe představí místa, kde by v budoucnu mohly vyrůst přehrady

Ministerstvo zemědělství dnes představí 31 míst, která by chtělo chránit pro budoucí vodní nádrže. Souhlasili s nimi starostové tamních obcí, uvedl již dříve ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD). V současnosti je v tzv. generelu lokalit pro akumulaci povrchových vod (LAPV) 65 míst.

Pivovary i palírna kvůli epidemii koronaviru hlásí pokles odbytu

Výrazný pokles prodeje piva zaznamenaly od poloviny března po vládou nařízeném uzavření restaurací pivovary v Olomouckém kraji, které se kvůli tomu musely vyrovnat i s problémy v organizaci výroby. Nižší odbyt za dobu pandemie nového typu koronaviru hlásí i prostějovská Palírna U Zeleného stromu. Vyplývá to z ankety ČTK.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info