Souhrn událostí uplynulého dne – 13.5. 2020

Odborníci i politici stvrdili nová opatření pro boj se suchem, klíčové je zadržovat vodu – v nádržích, půdě i v urbanizovaném prostředí

Sucho v České republice pokračuje už šestým rokem. Projevuje se v úbytku podzemních, ale i povrchových vod, ty navíc z České republiky odtékají do okolních států. Dlouhodobě vyšší průměrné teploty zvyšují výpar vody.

Do pomoci zemědělcům se dosud zapojilo zhruba 150 studentů ČZU

Zhruba 150 studentů České zemědělské univerzity v Praze (ČZU) se dosud zapojilo do pomoci zemědělcům a lesníkům, ke které v březnu vyzvalo ministerstvo zemědělství společně se zástupci vysokých škol. ČTK o tom informovala mluvčí ČZU Karla Mráčková.

Zlínští vědci zkoumali skladování piva a obalové materiály

Vědci ze zlínské Univerzity Tomáše Bati (UTB) zkoumali, jak ovlivňuje dlouhodobé skladování kvalitu piva, nakolik se na změně kvality projevuje obalový materiál a který je pro dlouhodobé skladování piva nejvhodnější.

Aktuální plochy chmelnic v České republice

Evidovaná sklizňová plocha chmele je aktuálně 4 947,4 ha. Největší nárůst plochy byl zaznamenán u odrůdy Sládek. Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský každoročně k 30. 4. a 20. 8. aktualizuje údaje o stavu sklizňových ploch chmele podle odrůd a podle chmelařských oblastí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                      

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info