Souhrn událostí uplynulého dne – 14.5. 2020

Bezobalové sny se vzdalují. Ustupuje se bezpečnosti, plexisklo zakryje pečivo nastálo

Kaufland se zařadil mezi obchody, které se rozhodly zakrýt pečivo nastálo plexisklem. Bezpečnostní opatření kvůli koronaviru stála obchodníky už desítky milionů korun. Některá z nich brzy pominou, jiná - jako to v Kauflandu - ale přetrvají a pozmění charakter řady prodejen. Podle některých prodejců koronakrize zdůraznila význam obalů.

Ceny zeleniny se asi udrží na současné výši

Ceny zeleniny a ovoce nejspíš zůstanou na nynější úrovni kvůli nedostatku těchto komodit v Evropě. Cenu určuje množství zeleniny vypěstované v jihoevropských státech, kde nastal výpadek produkce kvůli koronavirové pandemii, sdělil dnes ČTK mluvčí Zemědělského svazu ČR Vladimír Pícha.

Výbor pro životní prostředí podpořil snazší zálohování PET lahví

Sněmovní výbor pro životní prostředí včera nepodpořil snahu lidovců ohledně povinného zálohování PET lahví. Schválil však pozměňovací návrh, který společnostem dobrovolné zálohování usnadňuje. O "petkách" vedli poslanci dlouho diskusi, kriticky se k ní vyjádřili zástupci ekologických organizací.

Rozpad lesů ohrožuje podle experta bezpečnost státu

Rozpad českých lesů hraničí podle lesnického odborníka a správce soukromých lesů na Pardubicku Aleše Erbera s ohrožením bezpečnosti státu. Hrozí nedostatek vody i dřeva jako stavebního materiálu a kolaps dřevozpracujícího průmyslu, pokud se stát soustředí pouze na výsadbu nových lesů a rezignuje na záchranu dosud zdravých.  

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.    

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info