Souhrn událostí uplynulého dne 18. 5. 2020

Po vylíhnutí táhnou až do Severního moře. Úsilí o návrat lososů do českých řek trvá 30 let

Z Českého Švýcarska se na svoji cestu vydávají čerstvě vylíhnutí lososi. Z řeky Kamenice zamíří do Labe a odtud až do Německa k moři. Do svého domovského toku se přitom nakonec vrátí, když jim je osm let. Lososi v minulosti z českých řek zmizeli kvůli špinavé vodě a stavbě přehrad. Snaha o jejich návrat trvá už třicet let.

Znamenají stromy ve městech automatický čistší vzduch? Zase tak přímočaré to není

Finské hlavní město by se do dalších let rádo stalo ekologickým lídrem mezi evropskými metropolemi. Stromy lemující ulice tu považovali za jeden z nejspolehlivějších nástrojů k dosažení ambiciózního cíle. Ještě než začali se sázením, podrobili tuto ideu zkoušce. Naštěstí.

Pandemie paralyzuje jatka v USA i Kanadě. Farmáři musí dobytek vybíjet, masa je málo

Lidé při práci nezvládají dodržovat doporučené rozestupy a do zaměstnání chodí, i když se cítí nemocní. Tak americké úřady popisují situaci na některých jatkách ve Spojených státech, kde se v posledních týdnech ve velké míře šíří koronavirus. Problém s rozšířením viru v závodech na zpracování masa se dotkl i samotné výroby.

Jídlo objednávaly dvě třetiny Čechů, aby podpořily hospody

Jídlo z restaurací v době nouzového stavu objednávaly dvě třetiny Čechů, aby své oblíbené podniky podpořily. Okénko nebo rozvoz využívalo přes 40 procent lidí, většina si jídlo objednávala pravidelně každý týden. Častěji než před epidemií koronaviru si jídlo z restaurací dopřávala téměř polovina Čechů.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info