Souhrn událostí uplynulého dne 21. 5. 2020

Nová naučná stezka se otevřela v Brdech. Turisty zavede i na místa zaniklých vesnic

Nejznámější místa Krkonoš nebo Šumavy byla podle jejich správců už dříve na hranicích kapacity, což se nyní může ještě zhoršit. I proto se v atraktivním okolí Padrťských rybníků v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Brdy otevřela nová naučná stezka jako další možnost výletu.

Meruněk v Evropě bude nejméně od roku 2003

Letošní sklizeň meruněk v Evropě bude především kvůli jarním mrazům nejnižší za posledních 17 let. Bude to znamenat jejich zdražení, a to i na pultech českých obchodů. V Itálii, která je největším pěstitelem meruněk v Evropě, by se sklizeň měla meziročně propadnout téměř o 60 procent na 136.000 tun.

O polovinu méně pesticidů a čtvrtina zemědělství BIO, plánuje Brusel

Nová strategie Evropské komise stanoví velmi ambiciózní cíle pro zemědělce. Do roku 2030 budou muset snížit množství pesticidů na polovinu a zvýšit podíl ekologického zemědělství na 25 procent celkové výměry. Čeští zemědělci jsou ale skeptičtí.

Lesy ČR loni kvůli kůrovcové kalamitě ve ztrátě 790 milionů Kč

Hospodaření státního podniku Lesy České republiky (LČR) se loni podle auditovaných výsledků propadlo do ztráty 790 milionů korun. V roce 2018 měl podnik zisk 70 milionů korun. Důvodem ztráty byla kůrovcová kalamita, která způsobuje přetlak nabídky dřeva na trhu a pád cen. Těžba dřeva byla loni kvůli kalamitě rekordní.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info