Souhrn událostí uplynulých dní - 22. – 24.5.2020

Lesy na odpis. Může za kácení stromů kůrovec?

Když se kácí les, létají třísky. V městských lesích, které obhospodařuje lanškrounská radnice to v posledních dnech platí dvojnásob. Intenzívní těžba dřevní hmoty, kterou v městských lesích provádí společnost Vančura invest vzbudila nevoli některých obyvatel Lanškrouna.

Žvýkací a ocasní senzory nebo speciální roboti pro krmení. Jak to chodí na největší mléčné biofarmě v Česku?

Přes 4 miliony litrů biomléka ročně a více než 700 krav v celém stádu. Pouhých šest kilometrů od výrobního závodu společnosti Hollandia se nachází farma, která je hlavním dodavatelem biomléka pro značku populárních jogurtů. Zároveň je největší ekologickou mléčnou farmou v Česku.

Zemědělský podnik chystá v Olešnici stavbu výkrmny pro 312 býků

Zemědělský podnik VSP Group z Olešnice na Blanensku se chystá zrušit střediska chovu skotu v Rozseči a Rozsíčce a veškerý chov soustředit do Olešnice, v níž sídlí. V Olešnici se chystá strhnout starý teletník a nahradit ho výkrmnou býků.

Nebezpečné závadné látky z kravína se vsakovaly volně do půdy

Zemědělská firma porušila vodní zákon, inspektoři ČIŽP jí dali pokutu 150 tisíc korun. Společnost AGROKLAS Staré Sedliště a.s. zacházela v uceleném provozním území Úšava ve větším rozsahu s nebezpečnými závadnými látkami.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info