Souhrn událostí uplynulých dní – 29. – 31.5. 2020

MŽP zatím odsouhlasilo 10 z 31 lokalit pro stavbu přehrad

Ministerstvo životního prostředí zatím odsouhlasilo deset nových chráněných lokalit pro možnou budoucí výstavbu vodních nádrží. Informovalo o tom ve včerejší tiskové zprávě. Ministerstvo zemědělství chce hájit 31 území. Nejvíce - sedm - je jich v Kraji Vysočina, některé nádrže ve Zlínském kraji by měly mít i více než 200 hektarů.

Předseda svazu: Zemědělci si svou mlékárnu nyní kupovat nebudou

Zemědělci si zatím svou mlékárnu kupovat nebo stavět nebudou. Dnes to na tiskové konferenci řekl předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha. V minulosti zástupci zemědělské veřejnosti o možnosti vlastnit mlékárny, ve které by dostávali "férové" ceny za své produkty, opakovaně hovořili.

Hitparáda zdražování: Za které potraviny zaplatíme mnohem více než před rokem?

Citrony v obchodech podražily za rok o dvě třetiny. Stejně tak květák. Naopak zelí pořídíme o čtvrtinu levněji. Ceny čerstvého ovoce a zeleniny šplhají do výšin. Které potraviny vedou neslavnou „hitparádu zdražování“? Deník si od Českého statistického úřadu vyžádal podrobné informace o stovkách položek takzvaného spotřebního koše.

Návrh zavést povinný podíl českých potravin v obchodech vyvolává velké spory

Poslanecká sněmovna by měla ve třetím čtení projednat novelu zákona o potravinách. Velký ohlas vzbuzuje pozměňovací návrh, který předpokládá zavedení povinného podílu 55 procent českého zboží na pultech od příštího roku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info