Souhrn událostí uplynulého dne – 10.6.2020

Podzimní veletrh pro zahrádkáře Zahrada Čech se uskuteční

Podzimní veletrh pro zahrádkáře, pěstitele a kutily Zahrada Čech se bude v Litoměřicích konat v plánovaném termínu v září. Rozhodli o tom jednatelé pořádající společnosti, pro kterou je uskutečnění akce otázkou další existence. ČTK to řekla obchodní ředitelka společnosti Zahrada Čech Michaela Mokrá.

Sucho po deštích ustupuje i z hlubších vrstev, stále ale trvá

Díky deštivému počasí v uplynulém týdnu z mapy zemědělského sucha v Česku prakticky zmizely tři nejhorší stupně sucha ze šesti. Ke zlepšení situace došlo v uplynulých dvou týdnech nejen v povrchové vrstvě půdy, ale zejména v hlubší vrstvě do jednoho metru. V komentáři k aktuální situaci to uvedli tvůrci portálu InterSucho.

Domácí pěstování konopí je běžné, je třeba ho uzákonit, slibují poslanci

Tisíce lidí si doma na zahrádkách nebo balkonech pěstují konopí nejen pro rekreační účely, ale hlavně na výrobu mastí a pro další léčebné účely. Dělají to i přesto, že jim za to hrozí i nepodmíněný trest a řada domácích pěstitelů se kvůli několika rostlinám dostala do rukou policie a soudů.

Ekofarma ze Semilska je unikátní zpracováním hovězího masa

Celostátní ocenění Ekofarma 2020 získala malá Biofarma pod Hájkem manželů Řehořkových z Horní Branné na Semilsku. Unikátní jsou bezdusitanovým zpracováním výhradně hovězího masa. Novináře o tom dnes informovala manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců Kateřina Urbánková.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info