Souhrn událostí uplynulého dne – 23.6.2020

Češi chtějí expandovat s luštěninovou moukou do Portugalska

Firmy vyrábějící produkty z luštěninové mouky Yes Chips a Lomeo se chystají expandovat do Portugalska. Podle majitele obou společností Jana Novotného, který do Yes Chips vstoupil jako většinový vlastník letos v lednu, se může obrat obou firem dohromady zdvojnásobit na zhruba 100 milionů korun. Řekl to dnes ČTK.

Vláda schválila vyšší příspěvky pro vlastníky lesů včetně Lesů ČR

Na podporu lesního hospodářství by měl stát od příštího roku přispívat o 2,5 miliardy korun více než letos, kdy je to 1,15 miliardy korun. Peníze by se v následujících čtyřech letech měly zvyšovat o 600 milionů korun ročně. Vyplývá to z novely vládního nařízení, kterou 22. 6. schválila vláda.

Evropský účetní dvůr: Zemědělské dotace v ochraně přírody selhávají

Evropský účetní dvůr kritizuje zásadní selhání v nastavení a využívání zemědělských dotací ze strany členských států i Evropské komise. Zpráva Evropského účetní dvora udává, že biologická rozmanitost se snižuje navzdory 66 miliardám eur, vyčleněných ze Společné zemědělské politiky, které měly za cíl zajistit její zvyšování.

Alespoň polovina ryze českých potravin v obchodech je správný krok. Je však nutné přesněji rozlišovat původ zboží

Současná debata o pevně daném podílu potravin českého původu v tuzemských obchodech se příliš nezaměřuje na klíčovou otázku – jak definovat českou potravinu. Z pohledu menších obchodníků jde o produkt vyrobený v tuzemsku firmou s českými majiteli, velké řetězce však používají mírnější kritéria.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info