Souhrn událostí uplynulého dne – 7.7. 2020

Test chorvatských piv. Jak chutná místní Staropramen a podivnosti ve složení

Do Chorvatska s basou českých piv? Vybrali jsme osm značek, které pořídíte téměř v každém obchodě nebo restauraci na Jadranu, a dali je ochutnat běžnému pivaři Alešovi a sládkovi pražského pivovaru Cobolis Pavlu Paloušovi. Sládkovi Paloušovi chutnaly čtyři značky, mezi nimiž nechyběl licencovaný Staropramen, Karlovačko či slovinské Laško.

Na Hodonínsku vznikla největší borůvková farma,sklidí 2,5 t denně

Kdo si koupí v českých obchodech kanadské borůvky vypěstované v Česku, bude je mít s velkou pravděpodobností z největší české farmy, která loni vznikla mezi Mutěnicemi a Hovorany na Hodonínsku. Firma Farmarket zde obhospodařuje keříčky na 25 hektarech.

Zákaz klecových chovů slepic asi bude platit nejdřív od roku 2033

Sněmovna by měla tento týden rozhodnout o zákazu klecových chovů slepic v Česku. Pokud jej schválí, mohl by platit za pět let, pravděpodobněji ale až od roku 2033. Zastánci zákazu argumentují tím, že nosnice v klecích mají nevyhovující podmínky.

Káva, čokoláda i burisony. Tradiční výrobky mohou získat značku Česká potravina

Označení Česká potravina doposud nemohou nést takové tradiční výrobky jako káva Jihlavanka, čokoláda Kofila nebo rýžové burisony. A to i přesto, že se vyrábějí u nás. Seznam výrobků nesoucích označení Česká potravina nebo grafiku upozorňující, že byly zhotoveny v této zemi, se může brzy rozšířit.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info