Souhrn událostí uplynulého dne – 14.7.2020

Zlínský kraj proplatí další škody způsobené bobrem a vlkem

Zlínský kraj proplatí dvěma žadatelům zemědělské škody, které jim způsobil bobr evropský a vlk obecný. Zatímco bobr na Uherskohradišťsku poškodil lesní porost, vlk na Vsetínsku zabil ovce a jehňata.

Potravinářská inspekce zjistila přes 400 kilogramů mořských živočichů skladovaných na dvoře večerky v nevyhovujících podmínkách

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistili porušení několika právních předpisů při kontrole provozovny „Večerka“, Hrobčice 26 v Hrobčicích na Teplicku.

Včely trápí hlad. Chybí jim rostliny, které mají dostatek nektaru

Nejenom sucho a nemoci, ale i nevhodná výsadba trápí včely v Česku. Zemědělci stále častěji pěstují rostliny, které dávají méně nektaru. To může podle vědců z Mendelovy univerzity v Brně v budoucnu oslabit celá včelstva. Už loni jich asi jedna pětina uhynula, nebyla dost odolná vůči virům.

Zemědělci v Libereckém kraji vyjeli do polí o týden později

Zemědělci v Libereckém kraji vyjeli do polí zhruba o týden později než v loňském roce. Dozrávání obilí přibrzdilo deštivé počasí. Zatím se sklízí ozimé ječmeny v jižních částech kraje. Výnosy nevypadají špatně, někde sklízeli i 7,5 tuny z hektaru, řekl ČTK Jiří Teplý z Agrární komory pro Liberecko a Jablonecko.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info