Souhrn událostí uplynulých dní 24.7. – 26.7.2020

Na šlechtitele a pěstitele chmele čekají nové zákonné podmínky

Na šlechtitele a pěstitele chmele čekají nové zákonné podmínky. Zrušena bude například povinnost provádění zkoušek užitné hodnoty odrůd chmele pro registraci. Ústřední a kontrolní zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ), který pěstitele kontroluje, ale bude zkoumat vzorky rozmnožovacích materiálů chmele za nových podmínek.

Jak zvládnout sucho i povodně? Ministerstvo zemědělství mění krajinu, aby zadržela více vody

Česká krajina se viditelně mění, mizí z ní velké lány, přibývají stromořadí, meze, stovky nových rybníků i tůní a mokřadů. Ministerstvo zemědělství (MZe) změnilo řadu pravidel, kterými se musí zemědělci při hospodaření řídit, masivně investuje do budování a obnovy rybníků nebo pozemkových úprav.

Slovensku se nedaří snížit závislost na dovozu potravin

Slovensku se nedaří snížit závislost na dovozu potravin a zemědělských produktů. Bilance zahraničního obchodu se zmíněným zbožím se loni podle analýzy slovenského ministerstva zemědělství znovu zhoršila.

Pojezdy těžkou zemědělskou technikou v deštivém roce znatelně snižují výnosy z polí

Zemědělská technika výrazně přispívá ke zvýšení výnosu z pěstování hospodářských plodin a zefektivnění celého procesu produkce pěstovaných potravin. Alespoň tak se to ještě donedávna zdálo.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info