Souhrn událostí uplynulého dne 29. 7. 2020

Výskyt genetické vady BH2 u masného simentála

Genetický defekt označovaný zkratkou BH2 (Braunvieh Haplo 2), který byl před lety poprvé detekován u plemene braunvieh, byl objeven rovněž u plemene masný simentál. V populaci tohoto plemene se zřejmě vyskytoval již dříve, ale až díky SNP testaci se podařilo přítomnost vady odhalit.

Americké ministerstvo zemědělství řeší nevyžádané zásilky z Číny

Americké ministerstvo zemědělství vyzvalo Američany, aby nepoužívali sadbu z Číny, pokud jim byla doručena bez vyžádání. Podle ministerstva se může jednat o invazivní rostliny, které poškodí životní prostředí. Podobné výzvy vydaly i místní úřady v osmi amerických státech.

Krize způsobila pivovarnictví ztrátu 4,7 miliardy Kč

České pivovarnictví kvůli koronaviru a souvisejícím vládním opatřením eviduje za březen až květen ztrátu přes 4,7 miliardy korun. Vyplývá to ze studie Centra ekonomických a tržních analýz (CETA).

Kombajn může po silnici I. třídy jen s povolením kraje. Zemědělci zuří.

Pokud by sedláci a zemědělci měli dodržovat zákon, někteří letos nesklidí. S kombajnem by se nedostali na pole. K přejezdům techniky přes silnice I. tříd je totiž nutné povolení, které letos nově vydávají kraje. Ty mají na vyřízení žádosti třicet dnů.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info