Souhrn událostí uplynulých dní – 31.7. – 2.8. 2020

Současné deště úrodu hroznů neohrozily, vinobraní se očekává 10. září

Letošní léto je oproti loňsku chladnější a mimořádně deštivé, což pociťují i vinaři. Nízké teploty mírně zpomalily dozrávání hroznů a vytrvalé deště podporují bujný růst révy a plevele, které vyžaduje častější obdělávání vinic.

Lidovci navrhli posílení ochrany nejlepší zemědělské půdy

Výstavba obchodních center, skladů a výrobních hal na nejlepší zemědělské půdě by měla být výslovně zakázána. V novele zákona o ochraně zemědělského půdního fondu to navrhli poslanci opoziční KDU-ČSL.

Jako inovativní výrobek roku letos zabodoval toust i bezlepkový chléb

V letošním ročníku soutěže o nejlepší inovativní potravinářský výrobek roku, kterou pořádá Potravinářská komora České republiky, opět zabodovala společnost Penam. V kategorii Bezpečnost a kvalita potravin byl oceněn žitno-pšeničný toustový chléb, v kategorii Potraviny pro zvláštní výživu pak bezlepkový chlebík Celio.

Největšímu světovému pivovaru AB InBev klesl zisk o 34 procent

Největšímu světovému pivovaru Anheuser-Busch InBev ve druhém čtvrtletí klesl meziročně zisk před úroky, daní a odpisy (EBITDA) o 34 procent na 3,41 miliardy dolarů (76,2 miliardy Kč). Prodej piva se ale po prudkém propadu kvůli karanténním opatřením proti šíření nového koronaviru v červnu začal zlepšovat, uvedla dnes firma.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info