Souhrn událostí uplynulých dní – 7. – 9. 8. 2020

Zemědělci si řekli skoro o 10 miliard Kč na dotacích na chov

Zemědělci a potravináři si řekli ve 2440 žádostech v desátém dotačním kole z evropského rozvojového programu o 9,97 miliardy korun. ČTK to dnes sdělila tisková mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Lenka Rezková. Přerozdělovat se v něm mají 3,4 miliardy, žádosti se začnou schvalovat v září.

Nová finta na boj s kůrovcem. Jeho přítomnost by mohli vyčmuchat vycvičení psi

Speciálně vycvičení psi by mohli být výraznou pomocí v boji proti kůrovci. Experti zemědelské univerzity ve spolupráci s kynology ověřují, jak spolehlivě dokáží psi v lese rozpoznat napadený strom, a to ještě dřív než třeba zkušení lesníci.

Ministr Toman: Jednání se zemědělskými odboráři bývají někdy tvrdá, vždy jsou však korektní a na vysoké odborné úrovni

O řešení sucha, nedostatku vody, nebo jejím nárazovém přebytku, o kůrovcové kalamitě a obnově lesů hovořil dnes ministr zemědělství Miroslav Toman na pražském 9. sjezdu Odborového svazu pracovníků v zemědělství a výživě.

Čeští vědci otevřeli dveře k efektivnějšímu využití řas po celém světě

Využití řas se v mnohých odvětvích stane neporovnatelně efektivnějším. Čeští vědci dokázali za pomoci elektrolýzy získat tolik ceněnou řasovou biomasu za zlomek běžných energetických nákladů. Právě tato biomasa je využívána v potravinářství, kosmetice a krmivářství.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info