Na severovýchodě Moravy intenzivně prší, déšť zvedá hladiny řek

Na východě Moravskoslezského kraje spadlo dnes v noci přes 50 litrů vody na metr čtvereční a podle varování meteorologů má pršet i v dalších hodinách. Intenzivní noční déšť už zvedl hladiny některých toků v kraji. Na několika místech platí první, tedy nejnižší povodňový stupeň. Varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před extrémními srážkami platí do dnešních 08:30.

Výstraha meteorologů se týká okresů Bohumín, Český Těšín, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Havířov, Jablunkov, Karviná, Orlová a Třinec. "Srážky v této oblasti budou s proměnlivou intenzitu pokračovat i v nejbližších hodinách," uvedl dnes ráno ČHMÚ.

Nejvydatnější déšť naměřili v noci v Nýdku na Frýdecko-Místecku, kde spadlo 64 litrů vody na metr čtvereční. O čtyři litry méně naměřili meteorologové v Jablunkově.

V důsledku intenzivního nočního deště se zvedly hladiny některých toků. První povodňový stupeň už byl dosažen na říčce Čeladence v Čeladné, na Olši v Českém Těšíně, Olešné v Palkovicích a Lomné v Jablunkově. Zatímco v Čeladné už hladina dál nestoupá, na dalších třech místech má stále vzestupný trend, vyplývá z údajů na webu hydrologů.

 

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info