Souhrn událostí uplynulého dne – 19.8.2020

Lesy ČR kvůli úsporám zruší krajská ředitelství, část lesních správ se sloučí

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) má od ledna kvůli úsporám výrazně změnit organizační strukturu. Místo dosavadních 11 krajských ředitelství má mít sedm ředitelství oblastních.

Restart ekonomik po koronaviru: EU chce splácet dluh i z daně z plastů

Říká se tomu „dvě mouchy jednou ranou“. Plán Evropské unie financovat splátky obřího dluhu ve výši půl bilionu eur, jehož prostřednictvím chce Unie nastartovat ekonomiku, je dobrý i pro životní prostředí. Česko, stejně jako další země EU, bude nová daň z nerecyklovatelných plastů motivovat k ekologičtějšímu chování.

Francouzští producenti šampaňského se dohodli na nižší sklizni hroznů, aby zvýšili jeho cenu

Francouzští producenti šampaňského se na poslední chvíli dohodli, že letos sklidí méně vinných hroznů. V úterý to podle agentury Reuters oznámila jejich hlavní francouzská asociace CIVC. Vinaři doufají, že se díky rozhodnutí snáze vyrovnají s prudkým poklesem prodeje šumivého moku, který způsobila koronavirová krize.

Ani po dvojím upozornění inspektorů neučinila firma opatření proti šíření kůrovců. Dostala pokutu 140 tisíc korun

Společnost Land Value, a.s. neplnila povinnosti vlastníka lesa v ochraně lesa proti kůrovcům. Ohrozila životní prostředí na lesních pozemcích v k. ú. Stružinec u Lomnice nad Popelkou v okrese Semily, když neprovedla včasnou asanaci 115 m3 kůrovcového dříví napadaného lýkožrouty.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info