Souhrn událostí uplynulého dne – 20.8.2020

Řetězce se původem prodávaných potravin moc nechlubí. Pomůže vám ho vypátrat malý kód

Na českém trhu dlouhodobě stoupá podíl privátních značek. Prodá se pod nimi každá pátá potravina. Soukromé značky jsou exkluzivně baleny pro konkrétní obchodní řetězec, často ale pocházejí od výrobců, kteří na pulty dodávají značky "klasické". Najít takového výrobce na obalu bývá ovšem u "privátek" problém.

V Praze se představí parkurová elita, chce se kvalifikovat i na OH

V Praze se znovu představí parkurová elita. Finále seriálu Global Champions bylo sice odloženo na příští rok, ale Chuchle Arena bude od čtvrtka do neděle hostit mezinárodní závody ve skokových soutěžích (CSIO), které se do české metropole vrátily po dvanácti letech.

Mlékárně Olma loni vzrostly tržby na 3,5 miliardy korun

Mlékárna Olma loni zvýšila tržby meziročně o zhruba 100 milionů korun na 3,526 miliardy korun. Zisk olomoucké mlékárny vzrostl o 42 procent na 190,3 milionu korun ze 134 milionů korun v roce 2018. ČTK dnes informaci získala z výroční zprávy firmy, která je součástí skupiny Agrofert.

Francouzští vinaři sklízejí předčasně. Nechtějí příliš alkoholu ve víně

Jakmile se vinařům ve Francii podařilo vyprázdnit sklepy v době, kdy prodej vína klesl kvůli koronakrizi, chystají se je znovu naplnit z letošní předčasné sklizně. Přichází po jednom z nejteplejších jar za posledních sto let, napsala to agentura AFP.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info