Souhrn událostí uplynulých dní – 21. 8. 2020 – 23. 8. 2020

MZe: Průměrné ceny řezaných květin rostou, hlavně růží

Průměrné ceny květin na pultech tuzemských obchodů se posledních šest let průběžně zvyšují, nejvýraznější je cenový nárůst u růží. Průměrná cena řezaných růží se zvýšila bezmála o dvě desítky korun a ve srovnání s ostatními sledovanými květinami je nejvyšší. Nejlevnějšími řezanými květinami jsou dlouhodobě karafiáty.

Prazdroj udělal z části neprodaného piva pálenku

Silnější pivo, které se během jarního uzavření hospod kvůli koronavirové pandemii neprodalo a které by jinak muselo být zlikvidováno, použil Plzeňský Prazdroj na výrobu limitované edice pivní pálenky. Ve spolupráci s likérkou L'OR z Prádla na Plzeňsku vzniklo z deseti hektolitrů nevyužité várky piva 100 litrů pálenky.

Ústav: Kde jsou přemnožení hraboši, neměly by být meziplodiny

Zemědělský ústav nedoporučuje zemědělcům v létě a na podzim zakládat porosty meziplodin v místech, kde jsou přemnožení hraboši. ČTK to dnes sdělila mluvčí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) Ivana Kršková. Ústav podle ní pak připravuje ještě další opatření na využití prostředků proti hlodavcům.

Víno z Lichtenštejnska je rarita, roste o něj zájem

Na čtyřech hektarech knížecích vinic přímo pod hradem v hlavním městě Lichtenštejnska Vaduzu právě dozrává letošní úroda rulandského modrého, a i když se ještě neví, jak se nový ročník povede, je předem jasné, že s odbytem rozhodně nebudou žádné potíže.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info