Souhrn událostí uplynulého dne – 24.8. 2020

Produkce zeleniny v ČR loni vzrostla, letos se také vyvíjí slibně

Tuzemská sklizeň konzumní zeleniny v roce 2019 meziročně vzrostla o 27 478 tun na 226 341 tun. V roce 2018 se naopak meziročně propadla bezmála o 43 000 tun. ČTK informaci získala z údajů Českého statistického úřadu. Letošní produkce zeleniny se v Česku zatím vyvíjí slibně a její ceny po předchozím výrazném růstu klesají.

Podle čeho spotřebitelé vybírají víno? Příběh a obal prodává

Na etiketě a vizuální podobě u vína záleží čím dál víc. Podle vinařů platí, že spotřebitelé vybírají očima a zajímavý design může o výběru rozhodnout. Přidanou hodnotou jsou i vína s netypickým názvem nebo limitované edice, které budí zvědavost. Údaje vyplývají z ankety mezi členy Vinařské unie ČR.

Průběh kůrovcové kalamity v roce 2019

Působením biotických škodlivých činitelů bylo podle evidence Lesní ochranné služby v roce 2019 poškozeno přibližně 14,80 mil. m3 dřevní hmoty. Meziročně byl tak zaznamenán téměř dvojnásobný nárůst, neboť v roce 2018 se jednalo o 8,59 mil. m3 (2017 – 4,13 mil. m3).

Aby byly základní potraviny. Kvůli pandemii navrhují vědci ze zemědělské univerzity navýšit hmotné rezervy

Podle vědců z České zemědělské univerzity by v budoucnu mohla pandemie způsobit potravinovou krizi. Tým profesora Michala Hejcmana varuje, že při případné další vlně nákazy by mohly chybět základní potraviny jako mouka, máslo nebo maso.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info