Souhrn událostí uplynulých dní – 28. – 30.8. 2020

Úroda obilovin letos bude průměrná,7,25 mil. tun, odhaduje komora

Úroda obilovin letos bude kolem 7,25 milionu tun s průměrným čistým výnosem 5,8 tuny na hektar, což je desetiletý průměr, odhadli dnes na tiskové konferenci zástupci Agrární komory ČR. Kvalita pšenice je dobrá, horší je ječmen.

Ovocnáři stále nevědí, zda dorazí dělníci ze zahraničí. Bez nich nesklidí

Některým ovocnářům přibyly kvůli opatřením proti šíření koronaviru starosti. Nevědí totiž, jestli přijedou všichni zahraniční pracovníci, na jejichž pomoci jsou závislí. Shodují se, že bez nich sklizeň nezvládnou a Češi jejich výpadek nenahradí.

Pro část myslivců je vlk konkurentem, říká šéf myslivecké jednoty Jiří Janota

Vládní návrh novely mysliveckého zákona vzbudil vášně mezi částí vlastníků lesů, farmářů a ekologů. Ti tvrdí, že navržená úprava neřeší škody způsobené zvěří na dřevinách. Majitelé honiteb podle nich nemají kontrolu nad tím, co myslivci v jejich rajonu dělají.

Zdravější pečivo? O pečivo z celozrnné mouky je stále větší zájem

Místo klasické pšeničné mouky celozrnná, více vlákniny a taky nižší gramáž. To jsou trendy, které v těchto měsících můžeme pozorovat na českém pekárenském trhu. O slovo se stále více hlásí zdravé pečivo. Do jeho výroby se po malých pekařích a velkých pekárnách pustili i maloobchodní řetězce.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info