Souhrn událostí uplynulého dne 9. 9. 2020

Lidovci chtějí v ústavě větší ochranu nejenom vody, ale také půdy

Lidovci chtějí do ústavní novely na ochranu vody dát větší důraz na ochranu půdy a krajiny. Na tiskové konferenci po předání petice Voda nad zlato zástupcům Sněmovny to řekl předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Pod peticí je podle něj podepsáno na 21 000 lidí. Petice volá po změně ústavy, aby tyto přírodní zdroje více chránila.

Köstingerová a Toman: Přejít na nová pravidla Společné zemědělské politiky bude náročné, proto musí přechodné období trvat alespoň dva roky

Na dvouletém přechodném období pro novou Společnou zemědělskou politiku (SZP), nutnosti dostatečné podpory v rámci rozvoje venkova se shodli na dnešním jednání ve Vídni ministr zemědělství Miroslav Toman a ministryně zemědělství, regionů a cestovního ruchu Rakouska Elisabeth Köstingerová.

Mlýny kvůli cenám pšenice zdraží, ovlivní to cenu pečiva

Ceny pšenice jsou v současnosti o 200 korun za tunu vyšší než loni a zřejmě dál porostou. Proto mlýny zdraží své výrobky, což se promítne ve zdražení chleba a pečiva. V tiskové zprávě o tom informoval Svaz průmyslových mlýnů ČR.

Dosoušení obilí po letních deštích prodražilo farmářům sklizeň

Mnohým farmářům se v tomto roce sklizeň nebývale prodraží - a to i přesto, že vesměs přináší větší výnosy než v loňském roce. Kvůli letním vydatným dešťům totiž museli obilí ve velkém dosoušet, což není zadarmo. Letos se s tímto problémem nejvíce potýkají farmáři na Karlovarsku.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info