Souhrn událostí uplynulých dní – 11. – 13.9. 2020

Zemědělská demonstrace za rovné podmínky kvůli koronaviru nebude

Demonstrace plánovaná Agrární komorou za rovné podmínky v zemědělství se kvůli nákazové situaci neuskuteční. Dnes to na tiskové konferenci oznámil prezident komory Jan Doležal. Protestní akce se měla konat v úterý příští týden, kdy by se měl projednávat ve třetím sněmovním čtení zákaz klecových chovů v ČR.

Inflace je stále nad třemi procenty, zelenina ale zlevňuje

Spotřebitelské ceny v Česku v srpnu meziročně vzrostly o 3,3 procenta. Oproti červenci nicméně zůstaly na stejné úrovni. Vyplynulo to z dat o spotřebitelské inflaci, jež ve čtvrtek zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Oproti červenci zlevnila zelenina, včetně brambor.

V Německu se poprvé potvrdila nákaza africkým morem prasat

V Německu se poprvé potvrdila nákaza africkým morem prasat. Nemoc se objevila u zdechliny divočáka ve spolkové zemi Braniborsko nedaleko hranic s Polskem, uvedla dnes podle agentury DPA německá ministryně zemědělství Julie Klöcknerová. Onemocnění zabíjí divoká i domácí prasata, pro lidi nebezpečné není.

Moštu bude letos na jižní Moravě zřejmě víc než loni

Moštová sezona bude letos na jižní Moravě zřejmě lepší než loni. Provozovatelé moštáren, které ČTK oslovila, hlásí více jablek. Zájem lidí o ovocný nápoj zatím zvládají pomocí objednávek, nápor očekávají v následujících týdnech. Ceny zůstaly stejné.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info